side_banner

Arbeidsprinsipp for turbolader

Turboladeren bruker eksosgassen fra motoren som kraft til å drive turbinen i turbinkammeret (plassert i eksoskanalen).Turbinen driver koaksialhjulet i innløpskanalen, som komprimerer friskluften i inntakskanalen, og sender deretter trykkluften inn i sylinderen.
Den største fordelen med turboladet motor er at den kan forbedre kraften og dreiemomentet til motoren betraktelig uten å øke motorens slagvolum.Motoreffekten kan økes med ca. 40 % eller mer.
Merk: Når motoren med turbolader går på tomgang etter start, er den ikke tillatt å kjøre med stor gass på en gang.Driften av drivstoffpåfyllingsdøren kan bare utføres etter at oljetrykket i turboladeren er etablert.nyheter

Demonteringstrinn for turbolader:
1. Løft kjøretøyet, fjern det nedre motorvernet og tøm kjølevæsken.
2. Løsne luftlederslangeklemmen indikert med pilen i figur 2, trekk av luftlederrøret og snu det til side.
3. Skru ut festeboltene til den fremre lyddemperen, løsne boltforbindelsen vist med pilen i figur 3, skyv kappen bakover, senk den fremre lyddemperen litt og forskyv den, og fest den deretter med et bånd og eksosrør.o
4. Skru av mutteren 2 fra kjøretøyet, og ikke skru av mutteren 1 i dette trinnet.
5. Skru ut festebolten 1 på oljereturrøret, løsne festebolten 2 på braketten med to omdreininger, og ikke fjern den.
Merk: Trinn ① til ⑤ utføres med kjøretøyet løftet.
6. Senk kjøretøyet, fjern motordekselet, koble fra den negative koblingsledningen til batteriet, og fjern luftrenserhuset.
7. Ta ut og koble fra kontakten til oksygensensor 2 fra braketten.


Innleggstid: 13. mars 2023